Verkkokoulutus on saavuttanut suurta suosiota viime vuosina, ja sen tehokkuus sekä vaikuttavuus ovat herättäneet kiinnostusta eri alojen yrityksissä. Olemme keränneet tähän blogipostaukseen syitä, miksi myös sinun pitäisi hypätä mukaan oppimisen uuteen aikaan.

1. Interaktiiviset oppimisympäristöt

Tarjoamme modernin ja interaktiivisen oppimisympäristön, jonka avulla teet oppimisesta innostavaa ja mukaansatempaavaa. Oppijat harjoitelevat taitoja aitojen tilannekuvausten sekä käytännön työarkeen liittyvien kysymysten avulla ja saavat välitöntä palautetta vastauksistaan.

2. Henkilökohtainen ohjaus ja tuki

Meiltä saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea kiperissä paikoissa. Tarjoamme myös kokeneiden sisällöntuottajien sparrausapua sekä tarpeidesi mukaan räätälöityä sisällöntuotantoa. Monialaisen tiimimme jäsenet ovat valmiita auttamaan ja vastaamaan kysymyksiisi, oli kyse teknisestä tai sisältöön liittyvästä asiasta. Asiantuntijat tarjoavat arvokasta palautetta ja neuvoja, jotta voit edetä oppimisessa ja saavuttaa tavoitteesi. Joskus on paikallaan tilata koko paketti valmiina meiltä, sekin onnistuu kun otat yhteyttä myyntitiimiin. 

3. Koulutamme fasilitaattoreista Builder-asiantuntijoita

Tarjoamme käyttö- ja sisällöntuotantokoulutusta asiakkaidemme tueksi. Käyttäjäkoulutuksessa opit Builder-verkkokoulutuksen luomisen perusteet ja teknisen toteutuksen. Sisällöntuotantokoulutuksessa mennään syvemmälle laadukkaan ja pedagogisesti tehokkaan koulutuksen luomiseen. Käymme läpi sisällöntuotannon aloittamisen tärkeimmät vaiheet ja osallistavan sisältötuotannon salaisuudet.

4. Suurempi osallistumisaste ja parempi keskittyminen

Verkkokoulutus avaa ovet oppimiselle jokaiselle, riippumatta ajasta tai paikasta. Tilastot osoittavat, että verkkokoulutus edistää suurempaa osallistumisastetta ja parempaa keskittymistä oppimiseen. Yhdysvaltain Department of Educationin tekemän meta-analyysin mukaan opiskelijoiden, jotka saavat verkkokoulutusta, saavutukset ovat keskimäärin paremmat kuin perinteisessä opetuksessa. Tämä voi johtua siitä, että oppijat voivat opiskella itselleen sopivassa ympäristössä, jossa on vähemmän häiriötekijöitä. Lisäksi verkkokoulutus tarjoaa enemmän mahdollisuuksia räätälöidä oppimisprosessia omiin tarpeisiin.

5. Osaamisen varmistaminen

Kun halutaan varmistua oppijan osaamisesta, lisätään mukaan lopputentti sekä pistemäärä läpipääsyn ehdoksi. Lopputentin lisäksi tai sijasta voit sijoitella kysymyksiä eri paikkoihin koulutusta. Voit lisätä koulutukseen myös todistuksen, joka osoittaa oppijan suorittamat kurssit ja hankkiman osaamisen. 

6. Kustannustehokkuus

Verkkokoulutus on usein kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle luokkahuoneopetukselle. Voit jakaa linkin koulutukseen niin suurelle osallistujamäärälle kuin tarpeen ja jokainen suorittaa kurssin itselleen sopivana ajankohtana. Työnantajan ei tarvitse miettiä koulutustilan järjestämistä tai töiden organisointia koulutuksen ajaksi. 

7. Kiinnostavia lukuja verkkokoulutuksen tueksi

 Facts & Factorsin tutkimusraportin mukaan työntekijöiden sitoutuminen kasvoi 18% yrityksissä, joissa käytettiin verkkokoulutuksia aktiivisesti. 72% tutkimukseen osallistuneista yrityksistä uskoi, että verkkokoulutukset auttavat heitä säilyttämään kilpailukykynsä.

 ThinkImpact on todennut tutkimusraportissaan, että verkkokoulutusten avulla oppijat kykenivät omaksumaan 25% – 60% enemmän tietoa verrattuna luokkahuoneopetukseen.

Henni Turkia-Tiensuu

Content & Communications Manager

Apprix Oy