Atrialla työsuhteet ovat pitkiä ja ihmisten osaamiseen panostetaan. Atrian HR-tiimi toteuttaa henkilöstökoulutuksia suurella sydämellä ja hyväksi todetulla työkalulla.

Kun Atrialla vuonna 2018 käynnistyi laaja kartoitus uudesta verkko-oppimisympäristöstä, kriteereitä oli paljon. Kotimaisuus oli suomalaiselle elintarvikejätille yksi tärkeä kriteeri. Lisäksi HR:n näkökulmasta haluttiin ominaisuuksiltaan helppokäyttöinen työkalu, jotta koulutuksia voitaisiin tehdä itse. Toisaalta tärkeää oli saada tarvittaessa tukea teknisiin säätöihin ja sisältöihin.

Lopulta meille tuli verkkotyökalu oppimisympäristön sijasta. Builder on ollut sekä koulutusten tekijöille että suorittajille hyvä ratkaisu.

Kaija Ketola-Annala, henkilöstön kehittämispäällikkö, Atria

Käyttöönoton yhteydessä Apprix koulutti Builderin käyttöön noin 20 atrialaista, heidän joukossaan sekä Ketola-Annala että henkilöstön kehittämisasiantuntija Tytti Isokangas.

Kesätyöntekijöiden perehdytykset, esimiesten perehdytys- ja täydennyskoulutukset sekä kaikille yhteiset verkkokurssit mm. työturvallisuudesta, tietoturvasta, vastuullisuudesta, tuoteturvallisuudesta – Atrian Builder-koulutuskokonaisuus on paitsi kattava, myös laadukas. Se todella kertoo panostuksesta ihmisiin ja osaamiseen.

Builder on osoittautunut meillä käytännönläheiseksi työkaluksi, jonka toimintalogiikka on helppo ymmärtää. 

Tytti Isokangas, henkilöstön kehittämisasiantuntija, Atria

Atrian omat Builder-fanit 

Atrian ensimmäinen Builder-koulutus oli kesätyöntekijöiden perehdytys kevääksi 2019. Se tehtiin Apprixin toimesta. Apprixin sisällöntuotannon ja Builder kehitystiimin tukea on käytetty senkin jälkeen, mutta pääsääntöisesti sisällöt tehdään omin voimin. 

Tällä hetkellä koulutusten tekijöitten joukossa on jopa muutama Builder-fani, Isokangas nauraa.

Atrian sisällä juuri Isokangas on Builder-koulutuksille se tukihenkilö ja viimeinen silmäpari, jota pyydetään käymään muiden tekemien koulutusten pedagogiikka ja rakenne läpi ennen julkaisua. Motivointi ja tiedon sisäistäminen ovat Isokankaalle tärkeitä seikkoja. Sekä hänellä että Ketola-Annalalla on vahva HRD-kokemus ja humanistinen ote työhön:

Meille Builder on ennen kaikkea oppimisen väline, ei niinkään tekninen ratkaisu.

Builder osana Atrian oppimisympäristöä

Atrialla Builderia ollaan integroimassa Sympa HR-järjestelmään.

Builderin statistiikalla on meille iso arvo: jokaisesta suoritetusta verkkokurssista jää merkintä omaan järjestelmäämme ja näin voimme seurata kurssisuorituksia, Ketola-Annala kertoo. 

Esimerkiksi perehdytyskursseja Atrialla suorittaa noin tuhat henkilöä, mutta määrä vaihtelee kursseittain.

Tekeminen ruokkii itseään: uusista koulutuksista tulee pyyntöjä runsaasti myös varsinaisen projektitiimin ulkopuolisilta. On hienoa, että työkalu on hyväksi havaittu, Isokangas painottaa. 

Koulutusten teossa Atrialla on hyödynnetty myös muun muassa ulkopuolisia videokuvaajia ja oppilaitosyhteistyötä. Esimerkiksi henkilöstöravintolan erityisruokavalioista tehty lyhytkurssi oli alan AMK-opiskelijan lopputyö. 

Atrian hybridimalli; lähikoulutuksia ja verkkokursseja

Atrian henkilöstökoulutuksissa suositaan hybridimallia, jossa digitaalisia koulutuksia tehdään rinnakkain lähikoulutusten kanssa. Tämä varmistaa Ketola-Annalan mukaan sekä Atrian mukaisen hengen että jatkuvan oppimisen:

Builder-koulutuksissa oppimisen varmentaminen tukee hybridimallia hyvin – myös oppijoilta saatu palaute on kokonaisuuden kannalta tärkeää. 

Korona-aika ei ole sinänsä vaikuttanut Atrian koulutusteemoihin, mutta digitaalisten koulutusten merkitys on korostunut.

Builder-työkalu on helppo omaksua, ja oppijoille noin 30-minuuttiset Builder-koulutukset on helppo myydä, koska ne voi suorittaa missä ja milloin vain – vaikka kännykällä.

Kaija Ketola-Annala Atrian Henkilöstön kehittämispäällikkö

Atrialla panostetaan ihmisiin ja jatkuvaan oppimiseen!

Lue lisää Atriasta työnantajana!

Tytti Isokangas
henkilöstön kehittämisasiantuntija

Kaijan ja Tytin TOP3; Parasta Builderissa 

1. Apprix Builder mahdollistaa professionaalisten verkkokurssien teon. Builderilla saa toteutettua yritysilmeen huomioivia, visuaalisia, toiminallisia ja pedagogisesti oppimista tukevia kursseja. Kertyvä kurssisuoritusdata mahdollistaa myös seurannan. 

2. Ammattitaitoista jälkeä syntyy, kun malttaa opetella Builderin toimintalogiikan. Builder on helppokäyttöinen ja konstailematon työkalu. Apprixin Builder -tiimin käyttäjäkoulutuksissa saimme erittäin hyvät opit kurssien tekoon. 

3. Yhteistyö Apprixin Builder -tiimin kanssa on ollut mutkatonta. Kysymyksemme eivät ole koskaan jääneet vaille vastauksia, eivätkä pulmatilanteet vaille ratkaisua. Kehitysideoita ja yrityskohtaisia tarpeitamme on myös kuunneltu tarkalla korvalla ja ne on otettu vastaan aina innolla. Yhteistyössä on ollut vahvaa co-working henkeä!


Voisimmeko me Apprixilla auttaa sinua kehittämään yrityksesi koulutuskäytäntäjä – sekä ihmisten että liiketoiminnan hyväksi?