Täällä kirjoittelee tradenomiopiskelija Pinja. Olen Apprixilla sisällöntuotannon parissa työharjoittelussa, ja harjoitteluni aikana kirjoitan kolme blogipostausta Builderista. Tämä on niistä toinen.

Nyt kun olen työskennellyt Builderin parissa enemmän, sen mahdollisuudet ovat auenneet minulle selkeämmin. Olen huomannut, että Builderissa on hyvät mahdollisuudet koulutukseen kuin koulutukseen. Builderilla onnistuu myös suuren joukon kouluttaminen ja verkkokurssin voi suorittaa itselle sopivaan kellonaikaan – kätevää ainakin minun mielestäni. 

Monipuolisten toiminnallisten elementtien avulla mahdollista on niin vuorovaikutteisuus ja innostaminen kuin käyttäjän osallistaminenkin. Mielestäni parasta onkin, että koulutettava pääsee itse tekemään ja osallistumaan, eikä joudu pelkästään istumaan verkkoluennon ääressä ja kuuntelemaan. Jotkut asiat toki ovat esitettävissä hyvin videon avulla, ja siihenkin Builderissa on mahdollisuus. Builderiin voi esimerkiksi laittaa videon ja sen jälkeen muutaman kysymyksen videon aiheesta. Näin voit osallistaa käyttäjää ja pystyt varmistamaan, että video on katsottu ajatuksella.

Käyttäjän osallistaminen on muutenkin helppoa erilaisten tehtäväelementtien kautta. Koulutuksesta tulee mielestäni osallistava melkein kuin itsestään, kunhan vaan muistaa käyttää elementtejä monipuolisesti ja lisäillä joukkoon erilaisia tehtäviä, kuten oikein/väärin-väittämiä ja monivalintatehtäviä. Tehtävien jälkeen näet heti oikean vastauksen perusteluineen. Tykkään tästä, sillä tämä tukee oppimista.

Builder mahdollistaa myös datan keräämisen. Esimerkiksi perehdytyksessä voidaan kartoittaa mielikuvaa työnantajasta tai fiiliksiä ensimmäisen työpäivän suhteen. Myyntikoulutuksessa taas voidaan vaikkapa kysyä, kuinka hyvin koulutettava tuntee myytävien tuotteiden ominaisuuksia.

Sisällöntuottajan roolissa olen kohdannut hyvin vähän haasteita Builderin parissa ja useimpiin mietintää aiheuttaneisiin pulmiin olen saanut hyviä näkemyksiä ja vinkkejä sisällöntuotannon tiimiltämme. Välillä kuitenkin olen kokenut aineiston rajaamisen hieman haastavana. Jos aineistoa on paljon, sen rajaaminen on tärkeää, jotta koulutus pysyy olennaisessa asiassa, on motivoiva eikä venähdä superpitkäksi. Tiivistäminen on myös pedagogisesti perusteltu ratkaisu.

Builderin monipuolisuus mahdollistaa monia asioita, joita kaikkia ei varmasti tullut edes mainittua tässä postauksessa. Ehkä en ole itsekään vielä löytänyt kaikkia mahdollisuuksia. Builderin mahdollisuudet saavat minut kuitenkin innostuneeksi ja odottamaan taas seuraavaa uudenlaista projektia.

 

Kirjoittaja

Pinja Pitkänen

Communications and Content Coordinator Trainee, Apprix Oy

Visuaalisen markkinoinnin opiskelija

Mietityttääkö uuden koulutustyökalun käyttöönotto?

Seuraa oman harjoittelijamme oppimispolkua Builderissa – laadukkaan, vuorovaikutteisen Builder-koulutuksen rakentaminen ei ole niin vaikeaa, kuin ehkä luulet. Lue ensimmäinen blogipostaus: Harjoittelijana Apprixilla – Ensikokemukseni Builderista