Vieläkö teidän yrityksessänne on kesätyöntekijöiden perehdytys kesken vai ovatko katseet kääntyneet jo syksyn uusien työntekijöiden perehdytyksen suunnitteluun? Keräsimme Apprixin sisällöntuottajilta muutaman vinkin oikeasti oppimista tukevan, osallistavan ja erilaiset oppijat huomioon­ottavan Builder-verkkoperehdytyksen rakentamiseen:

🌸 Tietoa ei kannata tarjota kerralla ähkyyn asti, vaan info-osuudet on hyvä pilkkoa helposti sulateltaviksi suupaloiksi, jolloin tiedon sisäistäminen helpottuu. Builderissa on valmiina ominaisuutena asetettu fontin koko ja yhdelle sivulle mahtuva teksti niin, ettei tietoa tule vahingossa kaataneeksi oppijan päälle liikaa kerralla.
🌸 Välitehtävät on hyvä tapa pilkkoa koulutusta osiin ja jaksottaa oppimista. Tehtävän ei tarvitse edes olla suuri, vaan pelkkä yksittäinen ”Totta vai tarua?” -väittämäkin herättelee jo oppijaa pohtimaan aihetta itse ja näin keskittyminen palautuu käsillä olevaan koulutukseen, jos ajatus uhkaa lukuosuuksien keskellä harhailla. Builderissa on useita erilaisia tehtävätyyppejä, ja niitä kannattaakin hyödyntää koulutuksissa monipuolisesti niin oppimisen kuin keskittymisenkin parantamiseksi.
🌸 Ota huomioon erilaiset oppijat – yksi oppii lukemalla, toinen tehtäviä tekemällä ja kolmas sisäistää asiat parhaiten havainnollistavasta videosta. Useimmat hyötyvät näistä kaikista, eli Builderin erilaisia elementtityyppejä kannattaa hyödyntää reippaasti. Kokeilisitko tänään jotain sellaista elementtityyppiä, jota et ole koskaan aiemmin testannut?

Jos sinun yritykselläsi ei ole vielä Builderia käytössä, mutta vinkkien hyödyntäminen alkoi kiinnostaa, ota yhteyttä! Osaavat sisällöntuottajamme opettavat mielellään sinutkin Builder-sisällöntuotannon syväosaajaksi. Jos taas ylläoleva kuulostaa hyvältä, mutta perehdytykseen käytettävissä oleva aika on yrityksen sisällä rajallinen, tarjoamme mielellämme myös sisällöntuotannon.