Apprix on kehittänyt verkkokoulutusten sisällöntuotantoon optioita eli “lisämausteita”, joilla on mahdollista saada enemmän sävyjä ja syvyyttä erilaisiin verkkokoulutuksiin. Mausteet lisäävät verkkokoulutuksiin monipuolisuutta sekä korostavat entisestään niiden tarkoitusta. Maustaminen on sisällöntuotannon lisäpalvelu, joka toteutetaan perussisällöntuotannon yhteydessä. Maustaa voi myös jo olemassa olevia koulutuksia. Kysy lisää sekä lue tarkemmat tiedot alta!

Apprixin kehittämät lisämausteet ovat:

  • Pelillisyys
  • Tarinallisuus
  • Tone of voice
  • Kuvapankki- ja tekoälykuvitus
  • Spiikit, infografiikat, animaatiot & videot

Pelillisyys

Apprixilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus pelillistämisestä verkko-oppimisessa. Olemme paketoineet tämän kokemuksen kolmeen helppoon träkkiin:

  1. pelimäinen sisällöntuotanto
  2. pelimäinen käyttöliittymä
  3. pelimäiset toiminnot

Pelillistäminen tekee oppimisesta hauskempaa ja mielenkiintoisempaa esimerkiksi erilaisten pisteiden ja palkintojen keräämisen sekä pelimäisen etenemisen avulla. Pelimäisyys kannustaa oppijoita aktiiviseen osallistumiseen, mikä johtaa verkkokoulutuksen aiheiden parempaan omaksumiseen. Pelilliset elementit, kuten pisteet, tasot ja palkinnot, voivat lisätä oppilaiden motivaatiota ja sitoutumista oppimiseen. Pelillistäminen viestii myös edistyksellisestä ja nykyaikaisesta brändistä.

Sopii erityisen hyvin: strategian jalkautukseen, onboardingiin, tuotekoulutuksiin

Tarinallisuus

Tässä optiossa muokkaamme koulutuksen sisällön tarinamuotoiseksi. Tarinallinen koulutus jättää usein tavallista infotekstiä vahvemman muistijäljen, sillä käsiteltävää aihetta pyritään tuomaan esiin oppijan näkökulmasta tarinallisuuden keinoin. Tarinan myötä päästään pois oppikirjamaisesta asioiden esittämisestä, ja sisällön eri osa-alueet saadaan tuotua käytännön tasolle toisiinsa selkeästi linkitettyinä. Tarinallisuudessa esimerkkiä otetaan työpaikan todellisesta arjesta, jolloin koulutus tuntuu läheisemmältä ja samalla viihdyttävämmältä.

Tarinallistaminen onnistuu monin eri tavoin. Tarinallistaminen ei ole sidottu koulutuksen aiheeseen, joten tarinallistamista voidaan hyödyntää minkä tahansa aiheen käsittelyssä.

Esimerkkejä tarinallisuudesta verkkokoulutuksissa:

  • Seuraa henkilöä hänen hakiessaan oppia eri asiantuntijoilta.
  • Kulje kollegasi matkassa, ja auta häntä ratkaisemaan haastavia tilanteita.
  • Hyppää uuden työntekijän kenkiin tutustuessasi työpaikan toimintatapoihin.
  • Ole itse pääroolissa kohdatessasi aitoja arkielämän tilanteita.
  • Käytä huumoria tarinasi tehokeinona osallistumalla viihteelliseen seikkailuun.

Tarinallisuuteen liittyy olennaisesti myös tarinaan sopiva kuvitus. Siitä lisää heti seuraavaksi!

Sopii erityisen hyvin: onboardingiin, tietyn aihealueen lisäkoulutuksiin (esim. projektinhallinta, esihenkilötyö)

Tone of voice

Tone of voice -optiossa selvitetään koulutuksen haluttu ”äänensävy” ja toteutetaan koulutus tällä äänensävyllä. Näin koulutus saadaan muokattua sävyltään kohderyhmän mielenmaisemaan sopivaksi. Sävyjä voivat olla esim. letkeys, ironia, virallisuus, puhuttelu, keskustelumaisuus.

Koulutus saadaan käytännönläheisemmäksi, kun sävystä kuulee, että “koulutuksen on rakentanut yksi meistä”. Näin sanoma tehostuu ja osallistujien sitoutuminen koulutukseen vahvistuu.

Vertaa alla olevia katkelmia:

Tervetuloa työmaakoulutukseen! Tässä verkkokoulutuksessa opit työmaan säännöt sekä turvallisuuteen liittyviä asioita. Työt työmaalla saa aloittaa vasta, kun koulutuksesta on suoritusmerkintä.

VS.

Jälleen uuden työmaakoulutuksen aika! Ymmärrämme, että koulutuksia on paljon, mutta lakisääteiset perehdytykset on välttämätöntä käydä läpi. Pääset oppimaan juuri tämän työmaan erityispiirteet samalla kun voit hyödyntää aiemmissa työmaakoulutuksissa oppimiasi asioita. Verkkokoulutusmuodossa koulutus on helppo suorittaa ja pääset pian töihin!

Sopii erityisen hyvin: toistuviin tai usein läpikäytäviin koulutuksiin

Kuvapankki- ja tekoälykuvitus

Kun brändi sen sallii ja omasta kuvapankistanne ei löydy sopivia kuvia, tai kun haluatte tukea tarinallisuutta juuri oikeanlaisella kuvituksella, voimme etsiä valitun tyylin mukaiset kuvat kaupallisista kuvapankeista, muokata niitä, tai teettää tarvittaessa tekoälyllä. Kuvapankki- ja tekoälykuvitusoptiolla saatkin juuri sinun verkkokoulutuksiisi räätälöityjä kuvia.

Aiheen mukainen kuvitus tukee sisällön ymmärtämistä ja tuo verkkokoulutukseen wau-efektin. Tietyn tyylin mukaiset, piirrosmaiset tai huumorilla höystetyt taustakuvat tekevät verkkokurssin läpikäynnistä kevyempää ja hauskempaa.

Esimerkkejä erilaisista kuvitusmahdollisuuksista:

  • Aiheen mukainen
    Esimerkiksi kun aiheena on lahjonta ja korruptio, eikä haluta käyttää omia henkilöitä ja tiloja kuvissa.
  • Päähenkilö
    Päähenkilö kertojaksi tai osaksi tarinallisuutta.
  • Piirrosmainen
    Mahdollistaa minkä tahansa tilanteen esittämisen.
  • Tyylin mukainen
    Tietty taidetyyli/-tekniikka, pelimäinen maailma, tai vaikka paperista leikattu.
  • Huumori
    Vakavankin aiheen oppiminen saa olla hauskaa!

Spiikit, infografiikat, animaatiot & videot

  • Spiikkejä voi lisätä mihin tahansa moduuliin mausteeksi, tai videon/animaation yhteyteen.
  • Erilaiset luvut ja monimutkaisempikin data tai idea voidaan tiivistää infografiikaksi.
  • Jos sisällössäsi on monimutkaisia konsepteja tai prosesseja, niin voimme luoda niistä 2D-animaatiot.
  • Videoeditointityöt onnistuvat myös.

Konseptit ja prosessit ovat usein helpommin ymmärrettävissä animaatioiden avulla. Infografiikka voi tiivistää monimutkaisia ​​käsitteitä ja ideoita ytimekkääseen visuaaliseen muotoon, mikä helpottaa oppilaiden ymmärrystä. Tekoälyllä tehtyjä spiikkejä on erittäin helppoa muokata jälkikäteen, ja kätevää lisätä videoihin.

Kiinnostuitko lisämausteista? Ota yhteyttä joko yhteydenottosivun lomakkeen kautta tai oikeassa alareunassa olevan chatbotin avustuksella!